Konya Necmettin Erbakan Üniversitesinde çeşitli bölümlerinde eğitim gören ve Türkiye’mizin çeşitli İl ve İlçelerinden 80 Genç TEMA Vakfı Topluluğu öğrencilerinden oluşan bir grup Karapınar’ı gezdiler.

Konya’dan Karapınar’a  gelen 80 Genç Tema Topluluğuna, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Adnan Doğan Buldur, Konya Genç TEMA Vakfı İl Temsilci Yardımcısı Emre Bostanoğlu, Necmettin Erbakan Üniversitesi öğrencisi ve Genç TEMA Başkanı Tuğba Cengiz, Karapınar’dan TEMA Vakfı İlçe Gönüllü Sorumlusu Musa Ceyhan eşlik ederek, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Toprak Su ve Çölleşme İle Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne bağlı, Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezini ziyaret ettiler.

Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi sorumlusu Ziraat Y.Mühendisi Necati Şimşekli, İdare binası sosyal faaliyetler salonunda Genç Tema topluluğuna ve beraberinde ki heyete, slayt eşliğinde Karapınar’da rüzgâr erozyonunun doğuşu, Karapınar’da rüzgâr erozyonunun nedenleri, bu sahada yapılan rüzgâr erozyonu mücadelesi, erozyon nedeniyle sorunlu alanlarda yapılan çalışmalar, fiziki önlemler( Kamış perde tesisi) kültürel önlemler, Karapınar’ın erozyon önleme çalışmalarının dünü ve bugünü ile ilgili Toprak Su ve Çölleşme İle Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nce Toprak su, tarımsal üretim risklerini azaltmak için var gücüyle çalışıyor diyen Şimşekli öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı. Ayrıca Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Adnan Doğan Buldur, Konya TEMA Vakfı İl Temsilci Yrd. Emre Bostanoğlu, Karapınar TEMA Vakfı İlçe Gönüllü Sorumlusu ve MEKE Ajansı Muhabiri Musa Ceyhan tarafından da Karapınar’ın erozyonunun dünü, bugünü, yeraltı suları, coğrafi şartları, geçim kaynağı gibi konularda çeşitli bilgiler verdiler.

Sosyal faaliyetler salonunda Genç TEMA topluluğuna verilen bilgilerin ve toplantının ardından yine tüm katılımcılar ile birlikte Ziraat Y.Müh. Necati Şimşekli refakatinde Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi sahası gezilerek, yapılan çalışmaları yerinde gören topluluk bu saha içerisinde ki Kındam yaylası, Örnek tepeyi de gezip gören Genç TEMA Topluluğuna, Erozyon Sorumlusu Ziraat Y.Müh. Necati Şimşekli ve Öğretim Üyesi Adnan Doğan Buldur tarafından geniş bilgiler verildi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Genç TEMA topluluğu Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi alanı gezisinden sonra Karapınar TEMA Vakfı İlçe Gönüllü Sorumlusu ve MEKE Ajansı Muhabiri Musa Ceyhan mihmandarlığında Meke Gölü, Acı Göl’ü gezen öğrencilere göllerin oluşumları ve özellikleri ile ilgili Öğretim Üyesi Adnan Doğan Buldur ve Musa Ceyhan tarafından geniş bilgiler verildi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi öğrencisi ve Genç TEMA Başkanı Tuğba Cengiz,  Karapınar TEMA Vakfı İlçe Gönüllü Sorumlusu ve MEKE Ajansı Muhabiri Musa Ceyhan’a şunları söyledi,” 21 Mart Orman Haftası, 22 Mart Dünya Su Günü kapsamında N.E.Üniversitesi Genç TEMA topluluğu olarak Karapınar’a, Öğretim Üyemiz Adnan Doğan Buldur, TEMA Vakfı İl Temsilci Yrd. Emre Bostanoğlu önderliğinde birlikte gelerek Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi sahasını arkadaşlarımızla birlikte gezerek gördük. Erozyon sorumlusu Ziraat Y.Müh. Necati Şimşekli bu alan hakkında slayt eşliğinde ve sahada bizlere doyurucu bilgiler verdi. Çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca Meke Gölü, Acı Gölü de gezdik. Burada Öğretim Üyemiz Adnan Doğan Buldur, Karapınar TEMA İlçe Gönüllü Sorumlusu Musa Ceyhan Meke ve Acı göllerin oluşumları ve özellikleri hakkında bilgiler verdiler. Konya N.E.Ü. Genç TEMA Topluluğu olarak geziden hepimiz hem bilgilendik hem de çok memnun kaldık. Bizlere eşlik eden, doyurucu bilgiler veren Öğretim Üyemiz Adnan Doğan Buldur'a, Ziraat Y.Müh. Necati Şimşekli ’ye, TEMA Vakfı İl Tems.Yrd. Emre Bostanoğlu’na, Karapınar TEMA Vakfı İlçe Gönüllü Sorumlusu Musa Ceyhan’a arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum. Dedi