Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 da Samsun’a çıkarak Kurtuluş Savaşı Meşalesini yaktığı gün olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. Yılı bütün Türkiye’de olduğu gibi Konya- Karapınar’da da coşku ile kutlandı

https://youtu.be/drYm7wb1bys

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programına; Kaymakam Oğuz Cem Murat, Garnizon Komutanı Topçu Albay Serdar Tavlayan,Kaymakam Refiki Ahmet Akdağ, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, C.Savcısı İbrahim Demirsoy, S.Ü. Aydoğanlar MYO Müdürü Naim Çağlar Diri, AK Parti İlçe Başkanı V. Zeki Barutcu, CHP İlçe Başkanı Kamil Bülbül Okuyucu, MHP İlçe Başkanı Ercan Alp, İYİ Parti İlçe Başkanı Bayram Yalçın, Askeri Erkan, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları Ahmet Ulusoy, Mehmet Tartan, Durmuş Üre, Kamil Eke, M.Kemal Sözen, Halil İbrahim Yılmaz, Ahmet Nuri Emekli, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Sönmez, İlçe Emniyet Müdürü Muharrem Mete, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal, İlçe Müftüsü Yunus Aydın, Nüfus Müdürü Recep Kesik, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Muhammet Ali Karakul, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Fahri Sağlık ve Muhtarlar, Gençlik Merkezi Gönüllü Öğrencileri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler, Bay, bayan vatandaşlar ile basın mensupları katıldı.

Kutlama programı, 19 Mayıs 2022 Perşembe günü saat 10.00’da Cumhuriyet Alanı, Anıt Meydanında Karapınar Meke Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni İlknur Ceylan sunuculuğunda başladı. Karapınar İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü çelengi Müdür Muhammet Ali Karakul tarafından sunuldu. Ardından Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz anısına bir dakikalık Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşımız Tören Komutanı Cumhuriyet Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Fehmi On’u eşliğinde katılımcılar ile hep birlikte okundu.

Kutlama törenine katılan vatandaşlara ve öğrencilere Türk Bayrağı dağıtıldı. Ardından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Kitap Kafenin önünden Gençlik yürüyüşü Konya Caddesinde yapıldıktan sonra ardından kutlama programı saat 10.45 de Atatürk Spor salonunda devam etti.

Atatürk Spor Salonunda yapılan kutlama töreni, Karapınar Meke Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni İlknur Ceylan sunuculuğunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Karapınar İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Muhammet Ali KarakuL günün anlam ve Önemini belirten konuşmasında,” Protokol üyelerini ve tüm katılımcıları selamladıktan sonra, Tarihimizde kutlanması ve önemle üzerinde düşünülmesi gereken günler vardır. Bunlardan biri 19 Mayıs 1919’dur. Anadolu da yeni Türk Devleti’nin fiilen temellerinin atıldığı gündür ve Türkiye Cumhuriyeti tarihimizin başlangıcıdır. Büyük Önder Atatürk’ün, doğum gününü soranlara 19 Mayıs’ı işaret etmesi ve 19 Mayıs’ın milli bayram olarak ilan edilmesi bunun kanıtıdır. 19 Mayıs, gençlik; Gençlik gelecek demektir. Türk Genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk “Her şey unutulur, fakat biz her şeyi gençliğe bırakacağız. O gençlik ki hiçbir şeyi unutmayacaktır; geleceğin ışık saçan çiçekleri onlardır. Bütün umudum gençlikterin.!” Diyerek, genç kuşaklara olan güvenini belirtmiştir. Biliyoruz ki sizler, Türk milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Yüce Milletimiz, bu hususta gençlerimize güvenerek, geleceğe umutla bakmaktadır Gençlerimizin emanetinde olan Cumhuriyetimizin, geleceğe taşınması için özveri ile çalışacağına, en kalbi duygularımla, yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, aziz milletimizin bağımsızlığı, huzur ve refahı için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Arz ederim.” Diyerek konuşmasını tamamladı.

Konuşmanın ardından gençlerin Kick Boks gösterileri, Karapınar Meke Anadolu Lisesi 10-D sınıf öğrencisi Sümeyye Atabeyli “ Mustafa Kemal’i Düşünüyorum” adlı şiiriri okudu, Halter gösterisi, Wus-Hu (Vuşu) gösterileri, Meke Anadolu Lisesi 10-E sınıf öğrencisi Kadir Tomak “O Geliyor” adlı şiirini okudu, Okçuluk gösterisi, Basketbol gösterisi, Halat Çekme Yarışı, Masa Tenisi gösterisi, Gençlerden Samet Yıldırım ve Nedim Can Bezirci tarafından birbirinden güzel müzik dinletisi sunumu gerçekleştirildi. Gençler tarafından sergilenen gösteriler ve müzik dinletisi protokol üyeleri ve katılımcılar tarafından büyük beğeni aldığı görüldü.

19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde ilçemizde düzenlenen Lise Kız Voleybol ve Lise Erkek Voleybol turnuvası, Lise Satranç turnuvası, Lise Kız Masa Tenisi Turnuvası, Lise Erkek Masa Tenisi Turnuvası, Lise Erkek Atletizm 200 Mt. Koşusunda, Lise Kız Atletizm 200 Mt. Koşusu, müsabakalarında dereceye giren okulların, gönüllü gençlerin ve öğrencilerin ödüllerinden kupa ve madalyaları Kaymakam Oğuz Cem Murat, Garnizon Komutanı Topçu Albay Serdar Tavlayan, Kaymakam Refiki Ahmet Akdağ, C. Savcısı İbrahim Demirsoy, Belediye Başkanı Mehmet Yaka tarafından tebrik edilerek verildi.

Ödül alan okullar, gençler ve öğrencilerle hatıra fotoğrafları çektirildi.

Kutlama töreni futbol gösterisi Müsabakası ile başarılı bir şekilde sona erdi.

Ayrıca19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 103. Yıldönümü kutlamaları programında aynı gün saat 15.00’de Atatürk Stadyumunda Uçurtma Şenliği ve 20.5.2022 Cuma günü saat 18.00 ‘de sentetik sahada Şöhretler-Gençler karma futbol maçı oynanacaktır.